Ε.Ε.Ν. Αλεξανδρούπολης

Ε.Ε.Ν.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

 

 

 

 

 

Το έργο "Διυλιστήριο Πόσιμου Νερού Αλεξανδρούπολης" δημοπρατήθηκε με το σύστημα μελέτη-κατασκευή-λειτουργία και ανατέθηκε στην εξειδικευμένη τεχνική εταιρεία ENVITEC A.E..

Το διυλιστήριο κατασκευάστηκε έτσι ώστε να έχει δυναμικότητα επεξεργασίας νερού 19.200 m3 ημερησίως, που επαρκεί για την ύδρευση 77.000 κατοίκων.

Το νερό που επεξεργάζεται συλλέγεται σε υδροταμιευτήρα και μεταφέρεται στο διυλιστήριο με αγωγό ductile iron, διαμέτρου 600 mm, συνολικού μήκους 37 km.

Η ωριαία παροχή του νερού που μπορεί να επεξεργαστεί στο διυλιστήριο είναι μεταβαλλόμενη και κυμαίνεται από 200-800 m3/ h. Η ρύθμιση της ωριαίας παροχής γίνεται μέσω του συστήματος αυτοματισμού του διυλιστηρίου και της στάθμης του νερού στην κεντρική δεξαμενή αποθήκευσης καθαρού νερού, προκειμένου να εξασφαλίζονται οι αιχμές ζήτησης για πόσιμο νερό της πόλης της Αλεξανδρούπολης.

Η διήθηση του νερού γίνεται σε φίλτρα άμμου υψηλής απόδοσης, συνεχούς έκπλυσης του διηθητικού μέσου υπό συνθήκες συνεχούς τροφοδοσίας. Η τεχνολογία των φίλτρων είναι του Σουηδικού οίκου "WATERLINK-Nordic Water Products".

Στο Διυλιστήριο Πόσιμου Ύδατος της Αλεξανδρούπολης πραγματοποιείται αφ' ενός πλήρης καθαρισμός των αιωρούμενων στερεών της θολότητας και του χρώματος του νερού με την προσθήκη PAC (Poly Aluminium Chloride), την κροκίδωση και τη φίλτρανση και αφ' ετέρου καταστροφή κάθε μικροοργανισμού με απολύμανση δύο σταδίων μέσο διαλύματος υποχλωριώδους νατρίου.

Το πόσιμο νερό έχει χαρακτηριστικά που καλύπτουν τις προδιαγραφές της Ελληνικής και της Ευρωπαϊκής νομοθεσίας, είναι αρίστης ποιότητας με θολότητα μικρότερη από 0.2 NTU.

Πνευματικά δικαιώματα ENVITEC S.A. © 2014 - 2022

Κατασκευή ιστοσελίδων | προώθηση ιστοσελίδων: ClickMedia