Ε.Ε.Ν. Βαγδάτης ΙΡΑΚ

Ε.Ε.Ν.
ΒΑΓΔΑΤΗΣ (ΙΡΑΚ)

 

 

 

 

 

Το Διυλιστήριο Νερού του Δήμου Βαγδάτης, σχεδιάστηκε να δέχεται νερό από τον ποταμό Τίγρη στο Ιράκ ώστε να το καθαρίζει για πόσιμη χρήση στους κατοίκους της Βαγδάτης.

Το έργο κατασκευάστηκε στην περιοχή Sharq Dijlah του Δήμου Βαγδάτης.

Η δυναμικότητα του έργου είναι διύλιση 50 Mega Gallons την ημέρα πόσιμου νερού. Οι εγκαταστάσεις αποτελούν ένα συνδυασμό σύγχρονων και καινοτόμων τεχνολογιών που με σεβασμό στο περιβάλλον και στο άνθρωπο συνιστούν μια ολοκληρωμένη και αποτελεσματική λύση για το ολοκληρωμένη διύλιση νερού προς τους κατοίκους της Βαγδάτης. Το έργο έχει την δυνατότητα να λειτουργεί 24 ώρες την ημέρα σε 3 βάρδιες επί 6 ημέρες την εβδομάδα.

Η ENVITEC A.E. υλοποίησε το έργο σε συνεργασία με ειδικευμένους οίκους του εσωτερικού και εξωτερικού, εξειδικευμένους συμβούλους, και τους πλέον δοκιμασμένους κατασκευαστές με μακροχρόνια πείρα σε μηχανολογικές κατασκευές.

Για την μεταφορά του εξοπλισμού από την Ελλάδα και την Ευρώπη προς την Βαγδάτη χρειάστηκαν πάνω από 100 container τα οποία φορτώθηκαν και μεταφέρθηκαν υπό τον έλεγχο και την εποπτεία μας με απόλυτη ασφάλεια. Χρησιμοποιήθηκαν όλα τα μέσα μεταφοράς (Οδική, Θαλάσσια, Τραίνο, Αεροπορική) ανάλογα με της ανάγκες του έργου και με την ανάλογη κατάσταση (εχθροπραξίες) που υπήρχε την παρούσα στιγμή στο Ιράκ.

Η προμήθεια των υλικών έγινε κάτω από την εποπτεία του Ο.Η.Ε. και της Unicef. Σοβαρά προβλήματα παρουσιάστηκαν στις μεταφορές προς Βαγδάτη λόγω εχθροπραξιών που συνέβαιναν στο Ιράκ. Επίσης λόγω των προβλημάτων στις τηλεπικοινωνίες ήταν αδύνατη η επικοινωνία μεταξύ ENVITEC και Βαγδάτης. Τον Φεβρουάριο του 2003 οι εργασίες σταμάτησαν λόγω του πολέμου στο Ιράκ. Οι εργασίες ξανάρχισαν το Φεβρουάριο 2004 όπου αντιμετωπίσαμε σοβαρά προβλήματα στις μεταφορές λόγω των εχθροπραξιών. Με την επανεκκίνηση του έργου συνεργαστήκαμε με την προσωρινή κυβέρνηση του ΙΡΑΚ (CPA) όπως επίσης και με την Αμερικάνικη Πολυεθνική Εταιρεία Bechtel International Systems, Inc. η οποία ήταν υπεύθυνη για την ανοικοδόμηση του Ιράκ υπό την εποπτεία του USAID.

Όλος ο εξοπλισμός που στάλθηκε στο έργο είχε την πιστοποίηση από την Lloyd's Register of London ώστε να διαπιστωθεί ότι πληρούσαμε τις προδιαγραφές του έργου και να πιστοποιήσει την ποιότητα των προϊόντων. Επίσης δεύτερη πιστοποίηση αποκτούσαμε στα σύνορα Συρίας - Ιράκ από την COTECNA η οποία ήταν εγκεκριμένο σώμα επιθεώρησης του Ο.Η.Ε.

Ο σχεδιασμός του έργου έγινε εξ' ολοκλήρου από την ENVITEC A.E. με αναλυτικά σχέδια τα οποία εδόθησαν στον Δήμο Βαγδάτης. Ανάλογα με την κατάσταση στο Ιράκ γινόντουσαν επισκέψεις από Μηχανικό της Εταιρείας μας στο έργο για επίβλεψη και επίλυση τυχόν προβλημάτων.

Πνευματικά δικαιώματα ENVITEC S.A. © 2014 - 2022

Κατασκευή ιστοσελίδων | προώθηση ιστοσελίδων: ClickMedia